Olipa kerran nuori jota kiusattiin…
ja se jatkui ja jatkui. Nuori oli yksinäinen ja oli niin suuressa vaarassa, että joutui käymään koulun yksin itse itseään opettaen. Hän pystyi tähän, mutta halusi tehdä jotain, jotta kenenkään muun ei enää tarvitsi. Hän sanoi: “Äiti, perustetaanko yhteisö, jonka kautta autamme muita?”
Ja niinhän siinä kävi, että yhdistys perustettiin. Goodwin Society on noussut esiin elinvoimaisena verkostona, jossa yhdistyvät kylämäinen yhteisöllisyys, paikallinen voimavara ja uudistava ajattelu. AI ja teknologia ovat osa tätä kokonaisuutta, mutta vain yksi osa monipuolisessa toiminnassamme, joka tähtää yhteiskunnalliseen muutokseen. Yhdistyksen sydämessä on ihmisten välisen yhteyden luominen, kyläyhteisön hengen herättäminen ja vahvistaminen paikallisesti, yhdistäen eri-ikäisiä ihmisiä, yrityksiä ja yhteisöjä. Tuotamme tietoa, tekoja ja työkaluja, joilla rakennetaan vahvoja kyläyhteisöjä ympäri Suomen ja Euroopan.
Matka kiusatun nuoren ideasta todellisuuteen alkoi kahden innostavan johtajan ja vaikuttajan, Riina Law’n ja Kati Tammensolan, kohtaamisen myötä. Heidän kokemuksensa yhteisöllisestä aktivismista ja sosiaalisesta vaikuttamisesta loivat perustan Goodwin Societylle. Heidän intohimonsa ihmisten yhdistämiseen ja yhteisöjen vahvistamiseen on yhdistyksen elinvoiman lähde. Riina ja Kati ovat hyödyntäneet vahvuuksiaan esiintyjinä, johtajina ja sisällöntuottajina luodakseen vaikuttavia viestejä ja aloitteita, jotka resonoivat syvällä yhteisöissä ja jäävät elämään!
Goodwin Society ei keskity pelkästään teknologian hyödyntämiseen; se on omistautunut elvyttämään yhteisöllisen lämmön ja yhteisen vastuun tunnetta, joka on tyypillistä suomalaiselle kyläyhteisölle. Me luomme liikkeen, joka juhlistaa paikallisuutta ja luo jokaisesta naapurustosta luovuuden, tuen ja yhteistyön keskuksen. Paikallisten projektien ja aloitteiden kautta pyrimme uudistamaan tapaamme elää, työskennellä ja kukoistaa yhdessä läpi koko Euroopan.
Innovaation, inspiraation ja voimaantumisen kautta Goodwin Society näyttää, että muutos ei aina vaadi suuria suunnitelmia tai monimutkaisia teknologiaratkaisuja. Usein se lähtee liikkeelle yksinkertaisesta eleestä: naapurin auttamisesta, tarinan jakamisesta tai yhteistyöstä paikallisessa hankkeessa. Tämä on yhteiskunnan ydinsanoma – usko yhtenäisten yhteisöjen kykyyn ajaa kestävää, positiivista muutosta.